Programdús, kellemes napot töltött együtt a BSZC Szilágyi Dániel Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanári gárdája június 6-án.

Az idő ugyan eleinte fenyegetett némi záporral, zivatarral, és a szél is fújdogált néha, de összességében jó idő kísérte a tantestületi kirándulást. A csapat több csoportra osztva indult el a megye (és más megye) különböző pontjairól reggel 7 óra körül, de Tiszaújvárosra összefutottak a szálak. Mire a bükkszentkereszti Mária-kövekhez ért a tárasaság, már mindenki kellően elfáradt ahhoz, hogy átadja magát a pihenésnek, a sugárzó relaxációnak, valamint a preventív jellegű kőgyógyításnak.

A bevállalósabbak a feltöltődés után a közeli kilátóba mentek, majd többen a bükki füvesember boltjába látogattak. A következő állomás Lillafüred volt, ahol a Hámori-tó, valamint a mesterségesen kialakított vízesés (hiszen eredetileg a Szinva-patak a Hámori-tóba futott) nyújtott gyönyörű környezetet a sétához.

Ezután következett a finom ebéd – és az időutazás!

Az ónodi országgyűlés (1707. május 31-június 22.) helyszínén megmaradt romok közt mindenki átérezhette és megérthette az „eb ura fakó” mondást, valamint kinézhetett azon az ablakon is, amelyen keresztül – valószínűleg – Rákóczi is csodálta a Sajót.

Muhira érve még 500 évet ugrott vissza időben a tanári gárda, így ennek megfelelő hangulatban járták körbe a kollégák az emlékdombra felállított keresztek köré épített utat. A kultúrprogram vége teljes éhségérzettel járt többek szervezetében, amelyen a közelben lévő, üvegtigris-kinézetű – retró – büfé volt hivatott segíteni. A hamburgert, a fagyit és a noname nullássört követően indult a társaság vissza, ki Debrecenbe, ki a megye (vagy másik megye) egyéb településére.

Kellemes nap volt, folytatás jövőre!