Nem lehetett panasz az időjárásra: kellemes hőmérsékletű, szélmentes napra virradt fel 2018. szeptember 3-a, hétfő, az első tanítási nap reggele. Az évnyitóra lassan, de vidáman becsordogáló gyereksereg rendezett alakzatban várta, hogy felcsendüljenek a Himnusz jól ismert hangjai a BSZC Szilágyi Dániel Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának udvarán. A megjelenteket Fekete Júlia tagintézmény-vezető köszöntötte, aki ezt követően átadta az idei évben É. Kiss Sándor-ösztöndíjat nyert Gergely Katalinnak (12.A) a lehetőséggel járó könyvet. Ugyancsak ez alkalommal került sor a tavalyi focibajnokság és dekázóverseny díjazottjainak ünneplésére is.

Ebben a tanévben a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum ajándékkal kedveskedett a tanulóknak: névre szóló, kis méretű, igényes megjelentetésű könyvet kaptak a diákok, amelyet Fekete Júlia igazgatónő osztott ki az ünnepségen..

Az idősebb diákok nevében Petrény Klaudia (12.A) köszöntötte verssel az újonnan érkező 9. osztályosokat, a műsorvezető pedig Katona Mónika (10.SZ) volt.

Az esőt tehát megúsztuk, a becsengetést viszont nem – közel 200 diákkal megindult a 2018/2019-es tanév is a Szilágyiban.