Jancsi és Juliska meg a boszorkány – így indult a kompozíció, ám végül más lett belőle: házaspár, anyjukkal. A Szilágyi-iskolában rendelkezésre álló bábok és káposztafejek lehetőségei, valamint a humán kreativitás ugyanis nagyban befolyásolták a szeptember 21-23. között megrendezett Hajdúhadházi Káposztás Napok díszleteinek kivitelezését. A Szabadtéri Színpad helyszínét pénteken feldíszítő, 12/A-s társaság Kovács Mária tanárnő instrukcióit követve tette hangulatossá és barátságossá a színpadot meg a környékét. Drótra tekert kukoricák váltakoztak tömör káposztafejekkel, illetve paprikafüzérekkel, mely látványnak diszkrét báját még jobban kiemelte a színpadi mélynyomó- és hangfal-felszerelés.       

A péntek esti fénye kétségtelenül Pápai Joci volt, aki a káposztás-paprikás-kukoricás környezetben páratlan bulit csapott a rajongóinak.

Szombaton bőrszerkóban kelt fel a Nap, ezzel is jelezve: motoros találkozó várja a Szabadtérin a vendégeket. Akik, ha regisztráltak, ingyenkarszalagot és -ebédjegyet kaptak ajándékba a szervező önkormányzattól. Az ebédet (gerslis káposzta füstölthússal) Zacsik Tibor séf és csapata hozta össze, és szemmel láthatóan nagy sikert aratott az esőben átfázott motorosok körében. Az ebédhez tea és kávé is járt, de még így sem lehetett maradéktalanul kielégíteni egyes vendégek igényeit, akadt ugyanis olyan, aki forró ölelést kért a teát osztóktól.

Délután Lola nyitotta a koncertek sorát, amelyet az egész nap szemerkélő, hideg eső és viharos szél sem tudott elmosni.

A káposztás rendezvény harmadik napját a főzésnek szentelték a résztvevők, így például a BSZC Szilágyi Dániel Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája káposztás lepcsánkát prezentált a sátrukhoz sétáló vendégeknek.  Iskolánk színes transzparensekkel és szóróanyagokkal, izgalmas programokkal mutatta be az itt folyó képzést minden érdeklődőnek.