Iskolánk tanulóinak nagyon fontos a testmozgás és a felesleges energia levezetése.

Mint tudjuk, a testkultúra legfontosabb elemei az egészség, testnevelés, sport, mely jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi-fizikai nevelésében, személyiségük formálásában.

Intézményünkben a testnevelés órák a mindennapos testnevelés jegyében zajlanak. A mindennapos testnevelés, olyan paradigmaváltásra ad lehetőséget, amely nemcsak a sporttehetségek kiválasztásának ad megfelelő alapot, hanem a mozgásos tevékenységformák megismerésére, amely segíti az egészséges életmód kialakítását, valamint az életkori sajátosságoknak megfelelő a rekreációs tevékenységek elsajátítására ad alkalmat.

Helyszíne az óráknak az intézmény „sportudvara” és a pingpongasztalokkal is felszerelt tornaszobája, erősítőhelyiségével.

 A tanév elején a kőműves tanulók az udvarra is „építettek” egy pingpongasztalt.

Az iskola hagyományos sporteseményei mindig nagy érdeklődésre tartanak számot.

Labdarúgó osztályok közötti házibajnokságunkon – amelyen minden osztály indult- a győztes 10. Kőműves osztály csapatának tagjai: Lakatos Viktor, Boros Krisztián, Vadász József, Szilágyi Szebasztián, Lakatos Benjamin, Boros Erik és Vilmányi Gábor voltak.

Dekázós bajnokok: Vadász Melinda 11. A és Balogh Dávid 9. Sz.

Az Őszi Asztalitenisz Házibajnokságon Baktai Márk Szabolcs 11. K és Balogh Barbara Katalin 12. A-s tanulók voltak az első helyezettek.

A Téli Asztalitenisz Házibajnokság győztesei Baktai Márk Szabolcs és Vadász Melinda lettek.

A Tavaszi Asztalitenisz Házibajnokság nyertese: Kiss Sándor 12. A és Vadász Melinda 11. A .

Már hagyománnyá vált iskolánk részvétele a városunk által szervezett Szív futáson, Nárcisz futáson és a Kihívás Napján.